Arızalı Ürün Gönderimi


 / Arızalı Ürün Gönderimi

SÜRAT KARGO ANLAŞMA KODU: 1028734660        
POWERTEC Marka bir ürünün arızalanması durumunda yapılması gerekenler:

1- Garanti süresi içerisinde olan cihazlar için onaylı garanti belgesinin fotokopisi veya fatura fotokopisinin arka yüzüne adınızı, soyadınızı, adresinizi, cep telefonu numaranızı ve cihazınız ile ilgili yaşadığınız sorunları yazınız. 

2- Garanti süresi dolmuş olan cihazlar için ise yine bir kağıda adınızı, soyadınızı, adresinizi, cep telefonu numaranızı ve cihazınız ile ilgili yaşadığınız sorunları yazınız.

3- a) Tıraş Makinesi için mümkünse kendi orijinal ambalajı içerisinde ve mutlaka bıçak-elek koruyucusu takılmış olarak adaptörü ile birlikte paketleyiniz. 
b) Saç Kurutma Makinesi, Saç Maşası, Saç Düzleştiricisi için mümkünse kendi orijinal ambalajı içerisinde ve kabarcıklı naylon ile sarılmış halde paketleyiniz.
Cihazınızın aksesuar niteliğinde olan yedek başlık, tarak, fön gagası, yağ tüpü, temizlik fırçası vb. kutu içeriğini göndermeyiniz!
Cihazınızın orijinal ambalajı olmaması halinde Sürat Kargo’nun Ambalaj hizmetinden yararlanabilirsiniz.  

4- Cihazınızı kutu içerisinde serbest hareket etmeyecek şekilde kabarcıklı naylon ile sardıktan sonra içerisine arka yüzünde iletişim bilgileriniz ile şikayetinizi içeren belge fotokopisini ilave ederek paketleyiniz. 

5- Size en yakın bir Sürat Kargo şubesine giderek kargo görevlisine 1028734660 anlaşma kodu bilgisini söyleyiniz. Bu anlaşma kodu şirketimizin ticari ünvanı olan: 

Beşir Saygılı Elektrikli Aletler Kuaför Malzemeleri İmalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Serhat Mahallesi Ostim Vizyon İşyerleri 1147 Cad. No: 16 Yenimahalle-Ankara

adresini ifade etmektedir. 

6- İstanbul Servisimiz: Çevik Ticaret İsmail ÇEVİK 
Tahtakale Cad. Tahtakale Ticaret Merkezi No:18 Bodrum Kat B201 Eminönü Fatih, İstanbul 
Telefon: 0533 307 43 13

KARGO ŞUBESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR: 

1- Kargo taşıma görevlileri kargo etiketi üzerinde yer alan adres bilgisine göre hareket etmektedirler. 
O nedenle kargonuzu görevli personele teslim etmeden önce kargo sisteminde adınıza kayıtlı bir adres olup olmadığını ve olması halinde güncel adresiniz mi kontrol edin. 

2- Kargo sisteminde yer alan adresinizin eksiksiz olmasına dikkat edin. Mahalle adı, Cadde adı, Sokak adı, Bina numarası, Kat bilgisi, Daire no bilgisi, İlçe bilgisi ve İl bilgisi muntazam olmayan adreslerde bizim onarımını yaparak size geri gönderdiğimiz cihazlar adres yetersizliği nedeniyle size teslim edilmeden tekrar bize geri gelmektedir. Böylesi bir mağduriyet yaşamamanız için mutlaka adresinizin eksiksiz olmasını kontrol edin. 

3- Kargo şubesinde görevli personelden kargonuzu teslim ettiğinize dair makbuz talep ediniz. 
(Online sisteme geçmiş olan şubeler kargo takip numarasını sms ile anlık olarak iletmektedirler) Kargo Takip Numarası ile kargonuzun durumunu kargo takip ekranından takip edebilirsiniz. KARGO TAKİP EKRANI için tıklayınız 

4- Bize kargo gönderirken mümkünse sadece Sürat Kargo veya MNG Kargo taşıma şirketlerini tercih ediniz.

                                                                                                                                        POWERTEC Tercih Edilen Marka
0850 380 24 39